HTML

Szigetek

Részletek, fejezetek, gondolatok talán soha el nem készülő regényekhez. Gyűrött papírfecnik és kisiklott tollászkodások.

Friss topikok

  • atomheartfather: @Mandragoria: köszönöm, és örülök az egy húron pöndülésnek, remélem a későbbiekben sem okozom csal... (2011.05.09. 19:46) Hagymáz
  • atomheartfather: Elnézem, nyugi!:DAhogy magamnak is sok mindent...ennyi szenilitás még belefér...ha meg mégis harag... (2010.03.04. 08:31) Születésnap
  • viva.la.vida: ..fúj a szél, hajamra hull a hó..szerelemben élni volna jó.. (2010.01.27. 14:50) Csak szerelem
  • Narnia 4444: Csak beköszönök :)) Üdv itt is Nanah ! (2010.01.25. 12:17) Csoda
  • atomheartfather: Ez még tegnapi poszt...inkább sejtés, mint ihletett szomorúság. A java hátra van kedves olvasó! (2009.10.05. 16:57) Filmszakadás

Linkblog

Utolsó vonal

2009.07.03. 21:50 :: atomheartfather

Sosem tudod meghúzni az utolsó vonalat. Egyáltalán melyik az utolsó vonal? Nem látod, vagy érzed. Egyszerűen csak eltalálod néha, a bölcsebb és okosabb egyedek nagyobb magabiztossággal. Aztán ott és akkor látod, hogy ezt a vonalat kerested. Tökéletesen illeszkedik, nyugalmat és befejeződést hozott a képnek. Szunnyad a technika, szunnyad a grafit, a szén, szunnyad a papír, és valami feltámad, valami végre megszületik.

Mindig erre törekszel, mindig ezt keresed, mert mindig nyugalomra vágysz. Mindig a fáradozás, a tett végére vágysz. A gyönyörködésre, a fellélegzésre, az elégedettségre. A beteljesülésre. Hetekig, hónapokig, évekig keresed. Radírok fogynak el, ceruzák forgácsa végzi a szemétkosárban. Összegyűrt, satírozott papírok gurulnak a kietlen padlón, a kudarc ördögszekerei. S ha megtalálod? Megnyugszol, és alszol rá egyet. Nyugodt az éjszakád. Tücsökciripelés, holdfény, minden ami kell. Aztán álmodban minden szertefoszlik. Izzadtan ébredsz hajnalban, kipattansz az ágyból, mert nem érzel fáradtságot. Valami furcsa nyugtalanság motoszkál, a képhez lépsz, s látod, hogy tévedtél, hogy talán meg sem találtad. Minden darabokra hullik, minden sejted maga a bizonytalanság. Már nem érzed az illeszkedést, nem látod a befejezettséget. Nem látsz más vonalakat sem, egyelőre képtelen vagy tovább keresni. Csak azt az egyet látod, azt a majdnem tökéleteset, azt ami tegnap még mindenre igent mondott.

Rájössz, hogy minden sokkal bonyolultabb, hogy most ujjal mutogat rád az az ősi titkos harmónia, ami már a barlangrajzok ívében is megbújt. Ami ott van az őserdei fák kérge alatt, ott van a korallzátonyok csipkéin. Te tényleg azt hitted? Saját magadon nevetsz. Naiv vagy, és reménytelenül idealista.

2 komment

Címkék: élet kép rajz harmónia egész szigetek vonal befejezettség

A bejegyzés trackback címe:

https://szigetek.blog.hu/api/trackback/id/tr121225343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HonoRia 2009.07.05. 15:02:46

Ez a blog kezd eltolódni a "megmondó" irányba. Pedig egész személyesen indult. Nehéz neked az eperegy? Ha általánosságban beszélsz 'valakinek', az olyan, minta nem magadról szólnál?

Ja, erről a részletről eszembe jutottál, de nem tudtam hova írjam. Hát ide teszem, ha már itt vagyok épp. >>

"Ily édesen szenvedni; szomorkodni, anélkül hogy tudnád - miért?... az egyedülvalóságot jobban kedvelni minden mulatságnál; örömest magánosan lenni a világos tavaknál, a kőszálakon és a homályos erdőségben, minden gyönyörűséget csak az kies természetbűl szívni vagy csak egyetlen egy léleknek társaságát kívánni, akinek ezt mind megmondhatnád, és aki azt mind elfogadná... Micsoda, ó, micsoda állapot ez? Itt olvadnak egybe a menny gyönyörűségei a kínok helye gyötrelmeivel..."

atomheartfather 2009.07.05. 15:43:43

@Riocska: Nem megmondó szerintem, mert mindig pillanatnyi, lehet, hogy utóbiak így jöttek, majd meglátjuk, szeretem az eperegyet is...és nem mindig magamról szólok, csak amikor nincs jobb.:)
süti beállítások módosítása