HTML

Szigetek

Részletek, fejezetek, gondolatok talán soha el nem készülő regényekhez. Gyűrött papírfecnik és kisiklott tollászkodások.

Friss topikok

  • atomheartfather: @Mandragoria: köszönöm, és örülök az egy húron pöndülésnek, remélem a későbbiekben sem okozom csal... (2011.05.09. 19:46) Hagymáz
  • atomheartfather: Elnézem, nyugi!:DAhogy magamnak is sok mindent...ennyi szenilitás még belefér...ha meg mégis harag... (2010.03.04. 08:31) Születésnap
  • viva.la.vida: ..fúj a szél, hajamra hull a hó..szerelemben élni volna jó.. (2010.01.27. 14:50) Csak szerelem
  • Narnia 4444: Csak beköszönök :)) Üdv itt is Nanah ! (2010.01.25. 12:17) Csoda
  • atomheartfather: Ez még tegnapi poszt...inkább sejtés, mint ihletett szomorúság. A java hátra van kedves olvasó! (2009.10.05. 16:57) Filmszakadás

Linkblog

Vihar klasszik

2009.07.16. 00:12 :: atomheartfather

Megint vihar. Megint az ablak réseiben fütyülés. Megint ajtócsapódás, megint huzat. Kinnrekedt habos függönyök dörömbölnek. Rettegnek a hanyagságtól, rettegnek a közeledő záportól és a rongyosra szaggató széllökésektől.

A macska még vár, látja a vibráló égboltot, újra és újra felvillan a horizon sziluettje. Néhány hegyvonulat, felhők és gyárkémények. "Messze van még" - gondolja, de lassú, elegáns faroktekergőzéssel menedék után néz.

Lassan aztán ideér, az ablaktáblán kopogni kezd, egyre hangosabban, olykor már erőszakosnak mondanám. Víz pereg és folyik, néha szertefut, majd újra összeölelkezik. Egyre fényesebbeket kacsint az éjszaka, megpendíti ultramarin húrjait. "Ilyet is tudok, nappal meg ibolyát, és krómnarancsot." Zúgolódik, felhördül, majd újra megnyugszik. Szeszélyes, s gyermeki jószág. Naivan ébreszti az álmodókat, izzadtan ámuljanak közismert hatalmán.

Szólj hozzá!

Címkék: élet vihar éjszaka eső szél szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://szigetek.blog.hu/api/trackback/id/tr581248540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása