HTML

Szigetek

Részletek, fejezetek, gondolatok talán soha el nem készülő regényekhez. Gyűrött papírfecnik és kisiklott tollászkodások.

Friss topikok

  • atomheartfather: @Mandragoria: köszönöm, és örülök az egy húron pöndülésnek, remélem a későbbiekben sem okozom csal... (2011.05.09. 19:46) Hagymáz
  • atomheartfather: Elnézem, nyugi!:DAhogy magamnak is sok mindent...ennyi szenilitás még belefér...ha meg mégis harag... (2010.03.04. 08:31) Születésnap
  • viva.la.vida: ..fúj a szél, hajamra hull a hó..szerelemben élni volna jó.. (2010.01.27. 14:50) Csak szerelem
  • Narnia 4444: Csak beköszönök :)) Üdv itt is Nanah ! (2010.01.25. 12:17) Csoda
  • atomheartfather: Ez még tegnapi poszt...inkább sejtés, mint ihletett szomorúság. A java hátra van kedves olvasó! (2009.10.05. 16:57) Filmszakadás

Linkblog

Kirakatbábu

2010.09.22. 10:39 :: atomheartfather

Én vagyok a kirakat-ember. Meztelen merevséggel várom az újabb feldíszítést. Fakó testem divat után kiált. Egy távolban eldöntött ízléses összeállítás, a raktár felől érkező két ügyes kéz. Még egy utolsó gallérigazítás fellépés előtt.
Ma azért dolgozom, hogy üzletet csináljak, hogy kiénekeljek egy pénztárcányi kedvet, levadásszam a gyenge lelkeket, a "marossznapomvan" fazonokat. Messziről látom őket az üveg mögött. Látszólag sietnek, szürkén pózolnak. Megkoreografált vásárlási násztánc, szégyellős kéretés, utolsó lehelet az átlátszó felületre, s máris benyitnak.
Néha szeszélyesek és makacsak. Napokig elkerülnek, távolról figyelnek, de megtanultam várni. Élvezni az anyagot arányos alakomon, az árcédula szurkáló bizsergését. No meg ott a csuklómon kopogó csipogó. Délben a legszebb minden. A legtöbb ügyfelem táplálkozik, hozzám pedig bekúszik a csendes napfény. Bábuszieszta, ilyen lehet a mennyország.
Vizsgálom magam, kopások és repedések, a turnék és a rendszeres áthelyezések megviselik porfestett pasztell testem. Egyesek háborús veteránként dicsekszenek, feltűrt ingujjal, lábfej nélkül, rövidnadrágban. Csodálom őket, egyfajta szánakozó csodálat, amiben kevés az őszinte, mély együttérzés.
Állj meg és nézz rám! Ezt ordítják üres szemeim. Csámcsogj és vesézz! Mérj végig! Élvezz, irigyelj, akarj!
Nyiss rám, s talán ma olcsóbban megkapsz.

Szólj hozzá!

Címkék: élet kirakat szigetek bábu

A bejegyzés trackback címe:

https://szigetek.blog.hu/api/trackback/id/tr762314383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása