HTML

Szigetek

Részletek, fejezetek, gondolatok talán soha el nem készülő regényekhez. Gyűrött papírfecnik és kisiklott tollászkodások.

Friss topikok

  • atomheartfather: @Mandragoria: köszönöm, és örülök az egy húron pöndülésnek, remélem a későbbiekben sem okozom csal... (2011.05.09. 19:46) Hagymáz
  • atomheartfather: Elnézem, nyugi!:DAhogy magamnak is sok mindent...ennyi szenilitás még belefér...ha meg mégis harag... (2010.03.04. 08:31) Születésnap
  • viva.la.vida: ..fúj a szél, hajamra hull a hó..szerelemben élni volna jó.. (2010.01.27. 14:50) Csak szerelem
  • Narnia 4444: Csak beköszönök :)) Üdv itt is Nanah ! (2010.01.25. 12:17) Csoda
  • atomheartfather: Ez még tegnapi poszt...inkább sejtés, mint ihletett szomorúság. A java hátra van kedves olvasó! (2009.10.05. 16:57) Filmszakadás

Linkblog

Mesébe zárlak

2010.10.26. 18:03 :: atomheartfather

Próbállak felidézni, mesébe foglalni. Egészen az elejétől, az első szót, a szó előtti első gesztust és felismerést. Azt a kincstaláló pillanatot, amikor még tisztában sem vagyunk a jelen súlyával. Amikor a naplóba firkált, jóllakott múlt megszületik.
Tenyeremmel görgetem, leheletemmel lágyítom, kidíszítem. Fikcióvá érlelem, számba veszem a tökéletes szavakat, büszkén ízlelgetem, mosolygom kifinomult ízlésed. Minden olyan egyértelműen történik, robogunk a beteljesülés felé. Lassított egymás felé szaladás, lobogó hajkoronák, ölelésbe csattanás. A tömeg pedig ujjongjon, mert ez most az én múltam. Semmi taps és ováció, csak az a sóhajtós, szívdobbanásos mellékszerep. Ami az intimitást még nem zúzza rommá.
Az utcakövek között pedig apró zöld növények nőnek, azt szeretném, hogy virágozzanak, tavaszba kódolom az emléket. Habosfelhős, kékeges, változékony. Halvány levendulaillat dereng. A tenyere langyos, nem szorítom. Húz magával, érzem ahogy kifejti az erőt, fizikumával csalogat. Sietünk a végtelenbe. Hetedhétország, Üveghegy, kurta farkú malac.
A legkisebb fiú pedig csak ül egy kényelmes székben. Jelenét kortyolja, egyik szemében könnycsepp, a másikkal még mindig álmodik.
Azt hittem, a mesék szépen végződnek.

Szólj hozzá!

Címkék: élet mese álom múlt jelen szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://szigetek.blog.hu/api/trackback/id/tr212400998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása