HTML

Szigetek

Részletek, fejezetek, gondolatok talán soha el nem készülő regényekhez. Gyűrött papírfecnik és kisiklott tollászkodások.

Friss topikok

  • atomheartfather: @Mandragoria: köszönöm, és örülök az egy húron pöndülésnek, remélem a későbbiekben sem okozom csal... (2011.05.09. 19:46) Hagymáz
  • atomheartfather: Elnézem, nyugi!:DAhogy magamnak is sok mindent...ennyi szenilitás még belefér...ha meg mégis harag... (2010.03.04. 08:31) Születésnap
  • viva.la.vida: ..fúj a szél, hajamra hull a hó..szerelemben élni volna jó.. (2010.01.27. 14:50) Csak szerelem
  • Narnia 4444: Csak beköszönök :)) Üdv itt is Nanah ! (2010.01.25. 12:17) Csoda
  • atomheartfather: Ez még tegnapi poszt...inkább sejtés, mint ihletett szomorúság. A java hátra van kedves olvasó! (2009.10.05. 16:57) Filmszakadás

Linkblog

Ott sétált

2009.06.22. 18:50 :: atomheartfather

Egy francia nőről meséltek akkoriban. Harminc körül lehetett, hosszú barna hajjal. A főutca macskakövén lejtett, apró, kopogós cipőjében, olykor naponta. Mindig naplemente táján. Abban az aranyló fényben, amikor még erősen kéklik az égbolt is. Cölinszín és aranysárga, akárcsak Delacroix-nál. Amikor szemed, agyaddal összesúgva sem tud dönteni. Giccs és harmónia határán egyensúlyozik, s csodálat önt el. Tudod, hogy ez nem művészet, ez az élet pofátlan megalkotása. Az a vágyott tökéletes pillanat.

Az illata valami egzotikus gyümölcsre emlékeztetett, persze volt benne egy kis édes szendergés, egy kis andalító báj, amit csak mindig távozása után másfél másodperccel érezhettél. Manapság már nem emlékeznek az arcára, néha még egy-egy estén mondatba öntik a csodálatot egy pohárka vörösbor mellett, tudod ehhez vörösbor kell, még ha sokszor a fehér jobban is esik. Lehetetlen kaland, vizuális bizsergés. Mintha vágykeltő szavakat lehelnének langyosan füledbe, és hirtelen végigborsózna sorban minden testrészed, végül pedig megremegnél a ruha alatt.

Ez volt ő, egy illanó álom, egy sosem hallott, sosem érintett forma, melyből előbb-utóbb a tökéletesség nőtte ki magát. Színes, libbenő ruháival, nagy, színes táskáival, olykor kalapban folyton csak elhaladva, sietve el a valóságból, sietve az éjszakába, a sötétbe, a nyitott szemek felől a behunyt szemek felé, az álmok felé, ahol minden lehetséges. Beteljesedés, boldogság, aránytalan szeretet és mindenre fittyet hányó végtelenség.

Szólj hozzá!

Címkék: élet francia álom séta szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://szigetek.blog.hu/api/trackback/id/tr551201607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása