HTML

Szigetek

Részletek, fejezetek, gondolatok talán soha el nem készülő regényekhez. Gyűrött papírfecnik és kisiklott tollászkodások.

Friss topikok

  • atomheartfather: @Mandragoria: köszönöm, és örülök az egy húron pöndülésnek, remélem a későbbiekben sem okozom csal... (2011.05.09. 19:46) Hagymáz
  • atomheartfather: Elnézem, nyugi!:DAhogy magamnak is sok mindent...ennyi szenilitás még belefér...ha meg mégis harag... (2010.03.04. 08:31) Születésnap
  • viva.la.vida: ..fúj a szél, hajamra hull a hó..szerelemben élni volna jó.. (2010.01.27. 14:50) Csak szerelem
  • Narnia 4444: Csak beköszönök :)) Üdv itt is Nanah ! (2010.01.25. 12:17) Csoda
  • atomheartfather: Ez még tegnapi poszt...inkább sejtés, mint ihletett szomorúság. A java hátra van kedves olvasó! (2009.10.05. 16:57) Filmszakadás

Linkblog

Repülés

2010.01.29. 08:55 :: atomheartfather

Fel sem kavarta a gyomrom. Talán ez az egész eufória, meg a menetszél zaja. Minden olyan egyszerűnek tűnt. Mint egy fáról lehullani, mint tejet inni.
Gyorsulva, lassulva, éles szöget zárva, kanyarodva, felhőket kikerülve, nehogy csípje a szemet. Színesebb volt minden, gömbölyű, kényelmes, és otthonos. Ahogy barátsággal elfolytak alattam a fák, a zuhanás legrejtettebb gondolata nélkül. Bársony volt a fű, az erdő zöldre mázolt párnamező. Házakat láttam, színes téglákkal, teregető emberekkel, gravitációval bajlódó életképpel. Egy rövid intésre van csak idő, amit észre sem vesznek, nem hisznek benne, láthatatlan boldogságot kaptam. Érvelhetetlen, bizonyíthatatlan kaland. Amolyan elalvás előtti gyermekmese, talán ők értik, fél szemüket már lehunyva messze járnak, de mégis felrajzol egy mosolyt az arcukra, ahogy végleg elköszönnek, s útra kelnek majd ők is. Aztán emlékeznek egyszer. A ritka levegő szagára, a tisztább napfényre.
Hátamon fekve vitorlázom, nézem az egyre sötétedő távoli sztratoszféra kékjeit. Az álomban tilos az álmodozás? Holnap felizzok, s a Holdig szállok. Benézek minden kráter mélyére, mint egy öreg padláson kincsek után kutatva.
Most viszont apró karmozdulat, s gyorsítás. Utol kell még érni a napfelkeltét. Még egy utolsót, valahol a közelben, aztán kecses landolás, s vigyorgó szívdobogás. 

Szólj hozzá!

Címkék: élet repülés mese álom felhő szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://szigetek.blog.hu/api/trackback/id/tr491711733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása