HTML

Szigetek

Részletek, fejezetek, gondolatok talán soha el nem készülő regényekhez. Gyűrött papírfecnik és kisiklott tollászkodások.

Friss topikok

  • atomheartfather: @Mandragoria: köszönöm, és örülök az egy húron pöndülésnek, remélem a későbbiekben sem okozom csal... (2011.05.09. 19:46) Hagymáz
  • atomheartfather: Elnézem, nyugi!:DAhogy magamnak is sok mindent...ennyi szenilitás még belefér...ha meg mégis harag... (2010.03.04. 08:31) Születésnap
  • viva.la.vida: ..fúj a szél, hajamra hull a hó..szerelemben élni volna jó.. (2010.01.27. 14:50) Csak szerelem
  • Narnia 4444: Csak beköszönök :)) Üdv itt is Nanah ! (2010.01.25. 12:17) Csoda
  • atomheartfather: Ez még tegnapi poszt...inkább sejtés, mint ihletett szomorúság. A java hátra van kedves olvasó! (2009.10.05. 16:57) Filmszakadás

Linkblog

Ős-szerelem

2010.05.27. 09:52 :: atomheartfather

Egyszer csak feltalálták. Inkább talán felfedezték, ahogy a tüzet is, csak néhány nappal korábban. Egy sikertelen vadászat után, vagy a sziklafalon lévő barlangrajznak támaszkodva.
Hümmögés, hörgés, agresszív kézmozdulatok kíséretében, miközben lassan besötétedett.
Nem volt rá jel, vagy véset, nem foglalták táncba, sem fohászba. Kezdetben titkos szégyen volt, kényelmetlen, motoszkáló érzés legbelül. Gyomorrontásnak is gondolták néhányan, furcsa bélmozgást okozó végzetes bogyóevés, ősszúnyog csípésének elvakart seblüktetése. Magányos kín volt, elmagyarázhatatlan, gyógyíthatatlan. Elvonulást és szemlélődést kívánt, zengő ordítás jelezte a megvilágosodást.
Aztán a hazafelé úton megszületett az első mosoly is. Megkönnyebbülésnek hívták. Fáradt szemek, végigsimított halánték.
Már messziről figyelte alakját, ahogy gyűjtögetés közben ringott csípője, gubancos haja az ágakba akadt s nyögdécselve villantotta fogsorát. Vallomásról persze szó sem lehetett. Lendült a dorong, s a tompa puffanást villanásnyi nyikkanó sikoly követte. Gyöngéden magához ölelte, majd a bokrok mögötti árnyékba húzta.
Még néhány jégkorszak a romantikáig.

Szólj hozzá!

Címkék: élet férfi szerelem őskor felfedezés romantika asszony szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://szigetek.blog.hu/api/trackback/id/tr352034932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása