HTML

Szigetek

Részletek, fejezetek, gondolatok talán soha el nem készülő regényekhez. Gyűrött papírfecnik és kisiklott tollászkodások.

Friss topikok

  • atomheartfather: @Mandragoria: köszönöm, és örülök az egy húron pöndülésnek, remélem a későbbiekben sem okozom csal... (2011.05.09. 19:46) Hagymáz
  • atomheartfather: Elnézem, nyugi!:DAhogy magamnak is sok mindent...ennyi szenilitás még belefér...ha meg mégis harag... (2010.03.04. 08:31) Születésnap
  • viva.la.vida: ..fúj a szél, hajamra hull a hó..szerelemben élni volna jó.. (2010.01.27. 14:50) Csak szerelem
  • Narnia 4444: Csak beköszönök :)) Üdv itt is Nanah ! (2010.01.25. 12:17) Csoda
  • atomheartfather: Ez még tegnapi poszt...inkább sejtés, mint ihletett szomorúság. A java hátra van kedves olvasó! (2009.10.05. 16:57) Filmszakadás

Linkblog

Kudarc

2010.07.17. 09:56 :: atomheartfather

Fogva tartanak az üres frázisok. A boldogan éltek, míg meg nem haltak-ok, a vihar előtti csendek, az első látásra szerelmek. Az idő mindent megold-ok, a nem érdemel meg téged-ek. És persze, ami nem öl meg mindig erősebbé tesz. A sebeket hegek váltják, majd a hegek helyén fakó vadhús ráncosodik érzéketlenül.
A gondolatba göngyölt kísértés, a beágyazott álom, a tarkón kiizzadt sós testcsepp. Lehetetlent kérsz mindig. Csak egy fokkal haladja meg erőm, mindig hiszek a kudarc elkerülésében. A maximumban és a sikerben. A küzdés segít elkerülni az unalmat és táptalaja az álmodozásnak. Minden adott egy színes kis élethez.
Aztán holnap megint fel a fejjel! Újra naivan, épp kiszállva a pelenkából, pirospozsga és tátott, nyáladzó száj. Besüt a fény az alkotáshoz. Ez igazi napfény. Nem alvás közbeni hassüttetéshez való. Nyugtalanító, lábrázós, kutató. Körülvesz a giccs, körülvesz az unalom. Ideje szüretelni, darálni, préselni, forralni, keverni, erjeszteni! Átalakul a rácsszerkezet, átkenődnek a színek is.
Aztán az első kortya mindent elárul, a munka közben máshogy illatozott.
Hát egyszer élünk. Üresen, bevált mondatok mögé bújva, kudarcot megtagadva, villanyt kapcsolva, hazudva.

Szólj hozzá!

Címkék: élet kudarc alkotás művészet giccs melankólia szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://szigetek.blog.hu/api/trackback/id/tr242156922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása